ŽEPA ASSOCIATION OF NORTH AMERIKA

Na ovom mjestu ćemo prezentirati sve o samom udruženju, aktivnostima i rezultatima.
 
HomePortailCalendarKako koristiti ovaj Forum?TražiRegistracijaLista članovaGrupe korisnikaLogin

Share | 
 

 PRVA AKTIVNOST UDRUŽENJA ŽEPLJAKA

Go down 
AutorPoruka
Muhidin Kurta
Admin


Broj komentara : 6
Age : 45
Registration date : 2007-11-04

KomentarNaslov komentara: PRVA AKTIVNOST UDRUŽENJA ŽEPLJAKA   Thu Nov 15, 2007 1:01 am

ZEPA ASSOCIATION OF NORTH AMERIKA
<br>
Neposredno, poslije završetka legalizacije ''Udruženja'' članovi upravnog odbora su počeli sa radom. Prvi korak rada je usmjeren na promotivni dio i dogovoreno je da se održi u jednoj prijatnoj atmosferi.

Na promociji ćemo jasno predstaviti idejni dio našeg zamišljenog projekta koji bi trebao biti vrlo pozitivnog, edukativnog i druželjubivog karaktera. Prije toga, prezentiraćemo zamišljeni projekat, po prvi put, ovdje:
LEGALNI DOKUMENT (DOZVOLA) IZDATA OD STRANE DRŽAVNOG SEKRETARA DRŽAVE GEORGIA: KAREN C HANDEL.
<br><br>
<br><center><a href="http://photobucket.com" target="_blank"><img src="https://2img.net/h/i185.photobucket.com/albums/x54/zepska_stranica/DOZVOLA.jpg" border="0" alt="Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket"></a></center><br>


<br>
BUDUĆI PLANOVI, IDEJE I ZAMIŠLJENI CILJEVI UDRUŽENJA
<br><br>NOVO FORMIRANO UDRUŽENJE, KOJE JE: NEZAVISNO, NESTRANAČKO I NEPROFITABILNO SVOJE IDEJE I CILJEVE USMJERILI KA:

<br>
ORGANIZOVANJU HISTORIJSKIH, KULTURNIH I VJERSKIH MANIFESTACIJA A KOJE BI NAS AKO NIŠTA BAR POSJETILE I EVOCIRALE USPOMENE NA ŽEPU.<br>
ODABRATI I PRONAĆI NAJBOLJI PUT USMJERAVANJA NAŠEG NARODA NA LINIJI SMANJENJA OPASNOSTI OD ASIMILACIJE NA OVIM PROSTORIMA

<br>
UREDITI UDRUŽENJE KROZ KOJE BI ŠIRILI GLAS ISTINE, BEZ STRAHA I KOMPLEKSA OD DRUGIH, VOĐENI SOPSTVENIM SNAGAMA. GRADITI VEĆE POVJERENJE IZMEĐU NAS KROZ KOJE BI POTISNULI SVE RANIJE PRLJAVE MANIPULACIJE NAŠIM NARODOM (OD NAŠIH ŽEPLJAKA I OSTALIH) OD KOJIH JE IZNIKLO A U NAS PRESAĐENO -''NEPOVJERENJE KOJE NAS I DANAS DANILE RAZDVAJA, ČINI LABILNIM I SPUTAVA U NAŠEM JEDINSTVU''.
<br>
PRAVITI KONTINUIRANA DRUŽENJA ŽEPLJAKA PREKO KOJIH BI SE PRENOSILA NAŠA TRADICIJA, DUH ŽEPLJAKA A KOJU TREBAJU DA OSJETE PRVENSTVENO NAŠA DJECA I DA JE UČE, A I SVI MI DA PONOVO OSJETIMO NEKADAŠNJA DRUŽENJA KOJIH JE SVE MANJE ILI NESTAJU.
<br>
OBEZBJEĐIVATI EDUKATIVNE PROGRAME ZA DJECU I MLADE: BOSANSKI JEZIK, BOSANSKA HISTORIJA, NAŠA VEĆ ZAPOSTAVLJENA KULTURA, OBIČAJI I RELIGIJA. OBEZBJEDITI ZA ISTO SPREMNO I KOMPETENTNO OSOBLJE KAO I MJESTO GDJE BI SE TO SPROVODILO.

<br>
NAPRAVITI FONDOVE ZA POMOĆ ŠKOLOVANJA DJECE I BOLESNIH
<br>
TRAŽITI I USPOSTAVLJATI KONTAKTE SA VLADINIM I NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA, RAZNIM DONATORIMA KAKO OVDJE TAKO I U BiH A PREKO KOJIH BI SE OBEZBJEĐIVALA RAZNA SREDSTVA.<br><br>
USPOSTAVITI SURADNJU I KONTAKTE SA LOKALNIM I DRŽAVNIM SEKTORIMA U SVIM DRŽAVAMA U KOJIMA ŽIVIMO A KOJI BI NAS BEZ SUMNJE PRIHVATILI PA MAKAR I NA RAZGOVOR ALI, KAO JEDNO LEGALNO I REGISTROVANO UDRUŽENJE ILI ORGANIZACIJU.

<br>
USPOSTAVITI SURADNJU I KONTAKTE SA NAŠOM AMBASADOM U SAD-U.
<br>
ODRŽAVATI OZBILJNE KONTAKTE SA MATIČNOM ŽEPOM. BITI UPOZNAT O PROMJENAMA I UČESTVOVATI U EVENTUALNIM PROMJENAMA I DEŠAVANJIMA U ŽEPI, U KOJIMA BI NAŠ GLAS ILI DOPRINOS ''MORAO DA SE POŠTUJE'', JER NA TO IMAMO PRAVO KOJE NAM NIKO NESMIJE I NEMOŽE ODUZETI.

<br>
USPOSTAVLJATI VEZE SA RAZNIM BIZNISMENIMA DO KOJIH BI SE DOŠLO I ISTE USMJERAVATI DA PROBAJU ULOŽITI SREDSTVA U CILJU DALJE OBNOVE I PRIVREDE ŽEPE A I ZA POTREBE UDRUŽENJA ILI ORGANIZACIJE.
<br>
KAO JEDNA LEGALNA I NEPROFITABILNA ORGANIZACIJA MOGLI BI ZASIGURNO REALIZOVATI DOSTA TOGA, ČAK MOŽDA SVE, OVISNO KOLIKO BI BILI AKTIVNI. OVAKO, SVE DOK PROSPERIRAMO SVAKO NA SVOJ NAČIN NEMOŽEMO NI CENTA DALJE. TREBA RAZMISLITI !
<br>
ZA SVE POMENUTO, NARAVNO TREBA VREMENA I TRUDA NAJVIŠE. NE SUMNJAM DA SMO NESPOSOBNI ORGANIZIRATI NEŠTO POPUT OVIH CILJEVA I IDEJA ALI SVE POD JEDNIM USLOVOM: AKO NAS IMA DOVOLJNO ISTOG RAZMIŠLJANJA, AKO SMO SVJESNI DOKLE SMO DOŠLI I NARAVNO, AKO HOĆEMO ŽRTVOVATI SEBE.
<br>


Određen je datum i mjesto promocije Udruženja kao i podjela određenih dužnosti članova upravnog odbora. Promocija će biti zasnovana na ''narodnom sijelu'' pri čemu će se izvršiti i jedan određeni dio predviđenog plana rada Udruženja. Prvenstveno, pokušaćemo da ''pristupnicama'' Udruženju, koje će pratiti ''članarine'' ,obezbjedimo koliko- toliko sredstava za nastavak daljeg rada. Istovremeno, putem pristupnica, nadamo se, ispunjavaćemo započetu bazu podataka žepljaka koja nam je neophodna za dalji rad, druženja i ostale planirane aktivnosti. Zamišljena, simbolična članarina u iznosu od $ 5 će nam biti od velike koristi. Nadamo se da ćete nam ukazati povjerenje!?<br><br>
Sijelo će se održati 1. Decembra. 2007.GOD. u restoranu i ''SPORT BAR'' Lawrenceville, Ga sa početkom u 7:00 sati poslije podne.
<br>
Ulaznica će koštati $10

<br><br>
Muzički dio programa će upotpuniti estradna ličnost REFIK ADEMOVIĆ koji nam dolazi iz Charlotte, NC koji obećava dobru zabavu.<br><br>

Bujrum, dođite i budite dio tima !
Na vrh Go down
Vidi profil korisnika http://udruzenje-zepljaka.bosnianforum.com
 
PRVA AKTIVNOST UDRUŽENJA ŽEPLJAKA
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
ŽEPA ASSOCIATION OF NORTH AMERIKA :: Informator :: Informator-
Idi na: